آخرین ارسالی های انجمن

اگر تمایل دارید تا پاسخ سوالات ذهنی خود در این زمینه را به دست آوردید با ما همراه باشید.
در ابتدا اجازه دهید تا کمی در مورد هر کدام از این موارد توضیحاتی ارائه بدهم بعد به مقایسه و بیان نقاط قوت و ضعف هر کدام از این موارد بپردازیم.
معنای طراحی سایت اختصاصی چیست ؟
افراد زیادی در این زمینه با ما تماس گرفته اند که آیا وب سایتی که به صورت اختصاصی طراحی نشود یعنی این که اون وب سایت مختص ما نیست و می توان آن سایت را به شخص دیگری نیز واگذار کرد ؟ قطعا خیر !
فرض کنید شما قصد طراحی سایت فروشگاهی دارید، تمامی وب سایت های فروشگاهی از لحاظ امکانات تقریبا شبیه هم هستند مگر اینکه شما ایده خاصی یا امکانات خاصی داشته باشید که بخواهید آن ها را هم به فروشگاه خود اضافه کنید. منظور از طراحی سایت اختصاصی یعنی این که شرکت x تمامی کدهای لازم برای برپایی این فروشگاه را نوشته و به عنوان محصول اختصاصی که هیچ شرکت دیگری این کدها را در اختیار ندارد به مشتریان خود ارائه می دهد که شاید امری منطقی نیز باشد چرا که با همون گروه نوشتن دوباره کدها تقریبا تکرار مکررات خواهد بود. اگر وب سایت درخواستی شما از جمله سایت هایی باشد که قبلا برنامه نویسی اختصاصی آن صورت گرفته، تقریبا می توان گفت تنها کاری که انجام می شود طراحی قالب برای این سیستم فروشگاهی اختصاصی می باشد. اما فرض کنید قصد طراحی سایتی دارید که ایده آن نو بوده و تا به حال مشابه آن را هیچ شرکتی انجام نداده است، در این حالت طراحی اختصاصی یعنی این که سایت شما از ۰ تا ۱۰۰ برای شما و با توجه به ایده شما برنامه نویسی خواهد شد.
در حالت کلی طراحی سایت به صورت اختصاصی یعنی این که کدهایی که وب سایت شما با آن راه اندازی خواهد شد مختص اون شرکت بوده و در دسترس شرکت یا گروه دیگری نیست.
معنای طراحی سایت مبتنی بر سیستم های مدیریت محتوا و یا سیستم های آماده چیست ؟
در طراحی مبتنی بر سیستم های مدیریت محتوا (CMS) مثل وردپرس، جوملا، دروپال و … و یا مثلا سیستم های فروشگاهی مثل ووکامرس، اپن کارت، مجنتو، پرستاشاپ و … شرکت های دیگر همه چیز را از صفر برنامه نویسی نمی کنند و علت به وجود امدن همچنین سیستم هایی هم همین هست که دیگر برنامه نویسان و شرکت ها بتوانند به راحتی با توجه به خواسته هایشان این سیستم ها را ارتقا داده و در نهایت سایت مورد نظر را طراحی نمایند. در ادامه مطلب به منظور راحتی از این سیستم ها با عنوان سیستم های جهانی یاد خواهم کرد. در این حالت نیز تقریبا کاری که انجام می شود این هست که قالب اختصاصی برای سیستم مورد نظر نوشته می شود.
کاربری که وارد سایت می شود (کاربر عادی) هیچ تفاوتی بین یک طراحی اختصاصی سایت و طراحی که از طریق سیستم های جهانی صورت می گیرد احساس نخواهد کرد و این اختصاصی بودن و یا غیر اختصاصی بودن تقریبا می توان گفت مربوط به Backend (باطن سایت) می باشد. تمام کارها و امکاناتی که بتوان در طراحی سایت اختصاصی لحاظ کرد در طراحی سایت مبتنی بر سیستم های نیز می توان انجام داد و برعکس.
مقایسه طراحی سایت اختصاصی با طراحی سایت مبتنی بر سیستم های جهانی
چرا بعضی از شرکت ها طراحی سایت به صورت اختصاصی را توصیه می کنند و برخی از شرکت ها طراحی سایت مبتنی بر سیستم های جهانی ؟ چرا بعضی از شرکت ها به بدگویی در مورد سیستم های جهانی می پردازند و بالعکس ؟ چرا معمولا شاهد دیدگاهی منصفانه بین این دو حالت نیستیم ؟
به عنوان مثال وردپرس که یکی از سیستم های مدیریت محتواست را در نظر می گیریم. شرکت ها معروف بسیار زیادی در دنیا وجود دارند که از وردپرس در طراحی سایت استفاده کرده اند به عنوان مثال : NASA ، CNN ، TED ، Harvard University ، Forbes ، Play Station ، Sony ، Ebay ، Facebook ، Mozilla ، LinkedIn، Mercedes Benz و … اشاره نمود.
همه این وب سایت هایی که به آن ها اشاره شد نیز امنیت پایینی دارند ؟ به نظر شما یک سیستم ضعیف با امنیت پایین می تواند به این اندازه در دنیا شناخته شده و پس از سال ها محبوب باقی بماند ؟ به نظر شما این ادعا ضعف نمی تواند به گونه ای غرض ورزی یا ضعف شرکت ها در استفاده درست از این سیستم ها باشد ؟
علت این که برخی ها با مسئله کم امن بودن این سیستم ها مواجه هستند استفاده از قالب های غیراستاندارد و نال شده ، استفاده از افزونه های غیر استاندارد و دارای حفره های امنیتی و … می باشد.
اگر در طراحی وب سایت شما از قالب و افزونه های استاندارد شود، اگر شرکتی که طراحی سایت شما را انجام می دهد به نکات تخصصی مورد نیاز در طراحی دقت نماید، مطمئن باشید مشکلی در این زمینه نخواهید داشت.
یکی از مهمترین مسئله ها در زمینه امنیت وب سایت، به روز بودن می باشد. پس در طراحی سایت حتما به این امر توجه فرمایید. زبان های برنامه نویسی، فریمورک های زیر مجموعه و … هر ساله به روزرسانی می شوند، ایرادات و باگ های آن ها حل شده و قابلیت های زیادی به آن ها اضافه می گردد.
یکی از مهمترین برتری این سیستم های جهانی سهولت در به روزرسانی آن ها می باشد. مسئله ای که در طراحی سایت اختصاصی چندان به آن توجه نمی شود.
مسئله امنیت در سیستم های جهانی به این علت مورد توجه قرار گرفته اند که اکثر این سیستم ها متن باز بوده و همه می توانند در سراسر دنیا به صورت رایگان آن ها را دانلود کرده و به بررسی کدهای آن ها بپردازند. حفظ امنیت در این شرایط مسئله بسیار سختی بوده و نشان دهنده قدرت این سیستم ها می باشد.

برچسب ها طراحی سایتطراحیسایتسایت اختصاصیمبتنی بر سیستم های مدیریت محتوامدیریت محتوا
ارسال نظر
ممکن است به این موارد نیز علاقه مند باشید:

نظرات ارسال شده