آخرین ارسالی های انجمن

شاید تاکنون برای یک بار هم که شده نام لینوکس را شنیده باشید و یا با مشاهده لوگوی پنگوئن این سیستم عامل کنجکاو شده باشید که تفاوت آن با ویندوز مایکروسافت در درک کنید. در این مطلب نیز قصد داریم برخی برتریهای دیگر لینوکس نسبت به سیستم عامل ردموندیها را مرور کنیم.
توزیعهای مختلف
همانطور که گفته شد، لینوکس قدرتمند است، متنباز بوده و برای همیشه رایگان خواهد ماند و از همه مهمتر کار کردن با آن لذت بخش است. توزیعهای مختلف از محیطهای گوناگونی بهره میبرند و هرکدام ویژگیهای خاص خود را دارند. برای مثال کار کردن با Ubuntu آسان است و در عوض Arch برای افراد با تجربه تری طراحی شده که میتوانند به راحتی از ترمینال برای انجام وظایف مختلف استفاده نمایند. در این مقاله قصد داریم مروری مختصر بر هرکدام داشته باشیم، امیدواریم که شما در پایان این مقاله بتوانید توزیع مورد علاقه خود را پیدا کنید و پس از دریافت و نصب آن به پنگوئن محبوب سلام کنید.
اگر عاشق حال و هوای گرافیکی و یک محیط بصری زیبا هستید، Elementary OS یکی از بهترین گزینهها برای شما میباشد. در واقع Elementary OS یک توزیع سرد و بی روح نیست و اگر بخواهیم آن را با سایر سیستم عاملها مقایسه کنیم باید بگوییم که حال و هوایی شبیه به macOS دارد. محیط دسکتاپ با نام Pantheon میباشد که بر اساس Gnome است. اگر از کاربران ویندوز باشید و قصد مهاجرت به لینوکس را بکنید، یکی از مواردی که کمبود آن را حس خواهید کرد مجموعه محبوب آفیس است، Mint اما مجموعه LibreOffice را در به صورت رایگان در اختیار شما میگذارد که میتواند این کمبود به خوبی برطرف نماید. علاوه بر این و بدون نصب هیچ پونه برنامهای، Mint به صورت پیشفرض از اغلب فرمتهای رسانهای پشتیبانی میکند و به شما این امکان را میدهد که محتواهای چند رسانهای را به راحتی پخش نمایید.
لینوکس هنگ نمیکند
در لینوکس هسته سیستم Kernel Linux است و عملکرد جداگانه از محیط گرافیکی و نرمافزارها دارد در نتیجه هنگ کردن یک برنامه باعث هنگ کردن کل سیستم نمیشود در حالی که در ویندوز به دلیل برخوردار بودن از سیستم یکپارچگی، هنگ یک عامل مانند Internet Explorer ممکن است شما را حتی وادار به ریست کند؛ اما در لینوکس فقط کافیست همان برنامهای که هنگ کرده ریستارت شود. این قابلیت در لینوکس تعبیه شده است. هر بار که ویندوز جدید نصب میکنید لازم است کلی نرمافزارهای مورد نیاز خود را نصب کنید و همچنین همه سختافزارهای موجود در کامپیوتر خود را از طریق درایور به ویندوز معرفی کنید در حالی که لینوکس در خود قابلیتی دارد که تمامی سختافزارها را میشناسد و نیازی به درایور نیست. همچنین در لینوکس به صورت پیشفرض نرمافزارهای بسیار پیشرفتهای موجود است که در ویندوز چنین نیست.
آپدیتهای غیراجباری
یکی از مزایای دیگر لینوکس نسبت به ویندوز، این است که توسعه دهندگان شما را وادار نمیکنند که سیستمعامل خود را ارتقاء دهید؛ اما مشکل این کار کجاست؟ خیلی از کاربران نه نیازی دارند و میخواهند که از ویندوز 7 جدا شوند. در اوبونتو (یکی از توزیعهای لینوکس) شما تا هر زمان که مایل باشید میتوانید سیستمعامل فعلی خود را حفظ کنید. هرچند کانونیکال نسخههای بهروزرسانی شده را پیشنهاد میکند، اما انتخاب آن اختیاری است. اگر شما یک نسخه LTS از اوبونتو را نصب کنید، به شما 5 سال ضمانت داده خواهد شد که از نسخه فعلی اوبونتو شما پشتیبانی خواهد شد. در طول این مدت، شما میتوانید مطمئن باشید که هم میتوانید نسخه فعلی سیستمعامل خود را حفظ کنید و هم بهروزرسانیهای مربوط به آن را دریافت کنید. نصب سیستم عامل لینوکس بر روی یک کامپیوتر قدیمی هیچ مشکلی را برای استفاده کاربر ایجاد نخواهد کرد؛ چرا که تاکنون تمامی درایورهای موجود برای سخت افزارها بهروزرسانی شده و قطعات سیستم به راحتی شناسایی میشوند. البته اگر قصد خرید یک پی سی کاملاً به روز را دارید، احتمالاً موفق به بوت کردن لینوکس بر روی آن نخواهید شد، چرا که مدتی به طول میانجامد تا درایورهای سازگار لینوکس با سختافزارهای جدید منتشر شود.
فراوانی نرمافزارهای کاملاً رایگان
یکی از مهمترین انتقادهای مربوط به دنیای لینوکس، کمبود برنامههای خاص است. دنیای لینوکس، سرشار از برنامههای کاربردی است و شما کاربران متناسب با نیاز خود، چندین حق انتخاب را خواهید داشت. ولی نکتهای که باید به آن توجه داشت این است که لینوکس، فاقد نرمافزارهای تجاری و انحصاری است که برای ویندوز یا مک تولید میشوند. اگر شما نیز وابستگی بسیاری به این نرمافزارها دارید، احتمالا یکی از اصلیترین چالشها برای مهاجرت به لینوکس را این مورد میدانید. بسیاری از کاربران دنیای ویندوز، استفاده از مجموعه گرانقیمت مایکروسافت آفیس را کنار گذاشته و از نرمافزار رایگانی همچون LibreOffice استفاده میکنند. ویژگیهای موجود در آفیسهای رایگان تا حد بسیاری با محصولات مایکروسافت آفیس مطابقت دارند و از این نظر، مهاجرت به لینوکس برایتان چالش چندان مهمی نخواهد بود. باید به خاطر داشت که انتخاب یک سیستم عامل، بر اساس سلیقه شخصی انجام میگیرد و هر فرد با توجه به نیازهای خود، یکی را به دیگری ترجیح میدهد؛ از این رو پیش از مهاجرت به لینوکس، از وجود برنامههای مورد نیازتان در این سیستم عامل اطمینان کسب کنید. در سوی دیگر بوت دوگانه لینوکس در کنار ویندوز، کار سختی نیست و به آسانی میتوان لینوکس را در کنار ویندوز مورد استفاده قرار داد. انجام این کار، تنها با انتخاب یک چکباکس در حین نصب لینوکس میسر است.

برچسب ها سیستم عامل لینوکسسیستم عامللینوکسلینوکس چیستجایگزین ویندوویندولینوکس چیست و چرا آن را بایستی جایگزین ویندوز کنیم
ارسال نظر
ممکن است به این موارد نیز علاقه مند باشید:

نظرات ارسال شده