خطای Permission :
برخی اوقات دسترسی به پوشه ها و فایل های Share شده در شبکه با خطای Permission (چیزی شبیه شکل 1) روبرو می شود:

شکل 1
در این حالت ممکن است نرم افزارهای تحت شبکه نیز اجازه دسترسی به بانک اطلاعاتی کامپیوتر سرویس دهنده را نداشته باشند. بنابراین ابتدا بایستی خطای Permission را رفع کنیم:
1- Workgroup:
اگر دو کامپیوتر در حالت workgroup باشند، برای ارتباط با هم بایستی workgroup دقیقا همنام داشته باشند. برای چک کردن آن بر روی My Computer کلیک راست کرده و گزینه Properties را انتخاب و در برگه Computer Name تکمه Change را انتخاب می کنیم.

شکل 2
2- Share کردن
وقتی برای اولین بار در ویندوز گزینه Sharing and Security را برای پوشه ایی انتخاب می کنیم، پنجره Enable File Sharing ظاهر می شود. (شکل 4)

شکل 3

شکل 4
با انتخاب گزینه just enable the Sharing امکان Share فعال شده و با فعال کردن گزینه Share this folder on the network پوشه مورد نظر را می توان Share کرد.(شکل 5)

شکل 5
3- Share Permission
در ویندوز XP بطور پیش فرض به اشتراک گذاشتن فایل ها و Sharing به طور ساده انجام می شود. در ارتباط شبکه گاهی این کافی نبوده باعث رخداد خطای Share Permission خواهد شد، بنابراین بایستی پیکربندی Sharing را بطور صحیح و کامل در کامپیوتر مقصد ( کامپیوتری که می خواهیم به آن متصل شویم) انجام دهیم: تنظیمات Share Permission
4- اتصال به کامپیوتر مقصد
پس از Share کردن و انجام تنظیمات آن لازم است یکبار به کامپیوتر مقصد متصل شویم. می توانیم با وارد کردن IP کامپیوتر مقصد همانند شکل زیر اینکار را انجام دهیم. نام کاربری را تعریف شده در کامپیوتر مقصد را نوشته و کلمه عبور (کلمه عبور در کامپیوتر مقصد) آنرا وارد می کنیم. طبق شکل زیر گزینه "Remember my password" را فعال می کنیم تا در ارتباط های دیگر نیاز به وارد کردن کلمه عبور نباشد.
لازم به یاددآوری است نام کاربری در فرم Connect وقتی فعال می شود که تنظیمات Share Permission را در کامپیوتر مقصد انجام داده باشیم.

5- خاموش کردن فایروال ویندوز و یا انجام تنظیمات آن:
فایروال ویندوز دسترسی کامپیوتر های تحت شبکه به یکدیگر را محدود و دسترسی برنامه ها به آن کامپیوتر را مسدود می کند.
پیشنهاد می شود فایروال ویندوز تمامی کامپیوتر ها را که نیاز به دسترسی به یکدیگر را دارند و یا نیاز به اجرای نرم افزاری تحت شبکه را دارند غیر فعال کرد.
در غیر انصورت باید گزینه File and Printer Sharing را در برگه Exceptions فایروال ویندوز فعال کنیم. (شکل 6)

شکل 6
همچنین در فایروال ویندوزی که Server است بایستی نام برنامه هایی که به این کامپیوتر متصل می شوند را فعال و یا Add کنیم: (شکل 7)
بنابراین بر روی فایروال ویندوز سرور به ترتیب فایل اجرایی نرم افزارهایی که از روی دیگر کامپیوتر ها به Server وصل خواهند شد را بایستی از طریق Add Program و از روی کامپیوتر های موجود در شکبه اضافه کنیم.
برای مثال در شکل 7 ما برنامه Archive5.exe را از روی کامپیوتر کلاینتی به نام CH اضافه کرده ایم.
اگر برنامه Archive5.exe که بر کامپیوتر CH قرار دارد Add نشده باشد و فایروال Server نیز ON باشد، آن برنامه اجازه اتصال به ویندوز Server و بانک اطلاعاتی را نخواهد داشت و به عبارت دیگر برنامه اجرا نخواهد شد.

شکل 7
6- فعال کردن Guest کامپیوتر Server
Guest ویندوز بطور پیش فرض غیر فعال می باشد. اگر تنظیمات Share Permission را بر روی کامپیوتر مقصد انجام داده اما هنوز با خطای Share Permission مواجه می شویم می توانیم Guest ویندوز کامپیوتر مقصد را فعال کنیم.
راهنمای فعال کردن Guest کامپیوتر
7- Local Area Connection :
حتما بایستی گزینه File and Printer Sharing در Connection Properties کارت شبکه فعال باشد.
در Control Panel گزینه Network Connection را انتخاب و بر روی کارت شبکه (Local Area Connection) کلیک راست و Properties را انتخاب می کنیم. بایستی از فعال بودن آیتم File and Printer Sharing مطمئن شویم.

شکل 8
همچنین در Connection Properties کارت شبکه حتما باید پروتکل TCP/IP فعال باشد. (شکل 9)
اغلب لازم است تنظیمات شبکه در این بخش بطور دستی وارد و ثبت شود.

شکل 9
8- اصلاح کردن Subnet و IP Address :
Subnet Mask و Default Gateway کامپیوتر ها باید یکی باشد. برای چک کردن این گزینه در start در Run گزینه CMD را نوشته و سپس عبارت IPCONFIG /ALL را برای هر کامپیوتر تایپ می کنیم.

شکل 10
در صورت متفاوت بودن Subnet Mask یا Default Gateway گزینه Internet Protocol -TCP/IP را از فرم Local Area Connection properties (شکل 9) انتخاب و تکمه Properties را کلیک می کنیم تا فرم زیر (شکل11) نمایش داده شود. پس از تصحیح Subnet Mask یا Default Gateway فرم را OK کرده و سپس برای اطمینان دوباره همانند شکل 10 IPCONFIG /ALL را چک می کنیم.

شکل 11
9 - نام کامپیوترها
دقت کنیم اسم کامپیوترها در شبکه کاملا منحصر بفرد باشد. برای مثال myCom1, myCom2,myCom3,...
10- عوض کردن نام کامپیوتر
نام کامپیوتر را عوض و سپس کامپیوتر را Restart نماییم.
11- disable و Enable کردن کارت شبکه
هر گاه تمام موارد ارتباطی را درست تنظیم کرده ایم اما آن ارتباطی را که انتظار داریم نداریم یک بار کارت شبکه را disable و enable می کنیم . اگر این راه حل جواب نداد کارت شبکه را از توی device manager , uninstall و install می کنیم .
12- Local Security Policy
دلیل دیگری که می تواند باعث شود دسترسی به فایل های Share شده نداشته باشیم Security Policy می باشد.
در Control Panel به Administrative Tools رفته و Local Security Policy را باز می کنیم.
عبارت Network access: Do not allow anonymous enumeration of SAM accounts and shares حتما باید Disabled باشد. (شکل 13)

شکل 13
13- Username and Passwords
اگر تمامی مراحل بالا را چک کردیم و هنوز دسترسی به پوشه Share شده نداریم ، بایستی Username , Password همه کامپیوترها را یکی انتخاب کنیم.
بهتر است Account جدیدی بر روی کامپیوتر ها ایجاد کنیم تا اینکه نام و کلمه عبور آنها را تغییر دهیم. همچنین Username جدید باید Administrator باشد.
14- آنتی ویروس و Internet Security را Uninstall کنیم.
راهکار دیگری که به نظر می رسد مفید واقع شود OFF کردن و یا Uninstall کردن آنتی ویروس و یا Internet Security می باشد.
| اگر با چک کردن راه کارهای فوق همچنان به پوشه ها و فایل های Share شده دسترسی نداشتید و راه کار دیگر برای آن پیدا کردید لطفا آنرا به اطلاع ما برسانید - support@chapars.com - تا به موارد فوق اضافه کنیم. | |
|
15- نصب ویندوز!
در صورتی که با راه کارهای فوق باز هم دسترسی به فایل های Share شده وجود نداشت، این احتمال زیاد است که ویندوز Server یا کلاینت ( و در بدترین حالت هر دو ) در ارتباطات شبکه درست عمل نمی کند.
ناچارا تنها راه باقی مانده و البته بدترین آنها برای رفع این اشکال نصب مجدد ویندوز است.
برای این منظور دسترسی کلاینت های دیگر به Server را چک کنید. اگر دیگر کلاینت ها نیز با انجام کارهای فوق به فایل Share شده در Server دسترسی نداشتند ویندوز Server را مجددا نصب کنید.
اما اگر کلاینت های دیگر توانستند به Server دسترسی داشته باشند، ویندوز کلاینتی که همچنان خطا می دهد را مجدد نصب کنید.